تاریخ : جمعه, ۱۹ خرداد , ۱۴۰۲ Friday, 9 June , 2023

اخبار ویژه

در راستای پیگیری و رسیدگی به مشکلات حوزه انتخابیه؛  *دیدار محمدنژاد نماینده مردم لنگرود با معاون هماهنگی مالی و پشتیبانی شرکت توانیر*  به نمایندگی از کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی؛ *حضور محمدنژاد نماینده لنگرود در کارگروه ویژه انرژی مجمع تشخیص مصلحت نظام* در راستای پیگیری مطالبات شهروندان ساکن در خیابان آزموده؛ دعوت از جناب مهندس خرمی مدیرعامل شرکت آب منطقه ای استان گیلان جهت بازدید از کانال شهید آزموده لنگرود به جهت رفع مشکلات مربوط به این مکان تشکیل جلسه قرارگاه جهادی مدیریت منابع آب شهرستان با حضور نماینده مردم لنگرود در مجلس و مدیران کل دستگاه‌های اجرایی استان  در راستای حمایت از کسب و کارهای کوچک؛   *دیدار محمدنژاد نماینده مردم لنگرود با مدیر عامل بانک قرض الحسنه رسالت*  در حاشیه برگزاری سومین کنفرانس بین المللی آب بغداد *با پیشنهاد نماینده مردم لنگرود در مجلس مبنی بر ارائه دانش فنی و مهندسی برق به لبنان موافقت شد* حضور محمدنژاد رئیس کمیته نیرو؛   *هیات اعزامی جمهوری اسلامی ایران برای حضور در کنفرانس بین المللی آب وارد عراق شد*  نماینده لنگرود در مراسم تجلیل از کارگر نمونه؛ *اشتغال پایدار در گرو رونق تولید و فراهم نمودن فضای مناسب کسب و کار*

1
علم و فن آوری جهان

نخستین گوجه‌فرنگی شبیه به انگور تولید شد

  • کد خبر : 93
  • ۰۴ دی ۱۳۹۸ - ۱۲:۰۲
نخستین گوجه‌فرنگی شبیه به انگور تولید شد
کشاورزان خواستار تولید گیاهان جمع و جورهستند که می‌توانند در کمترین فضا بیشترین محصول را بار دهند؛ به گفته محققان، با انتقال بخشی از بار رشد محصولات زراعی جهان به مناطق شهری و مناطق دیگر می‌توان زمین را از وضعیت زیست محیطی کنونی نجات داد.

به گزارش خبرنگار گروه علمی و دانشگاهی خبرگزاری فارس به نقل از شینهوا، محققان در ایالات متحده گیاهان گوجه فرنگی ویرایش شده ژن تولید کردند که مانند انگور در خوشه قرار دارند.

این مطالعه که روز دوشنبه در مجله «Nature Biotechnology» منتشر شد، گوجه فرنگی ویرایش شده ژن را شبیه به یک دسته انگور جمع و جور توصیف کرد، این میوه به سرعت بالغ می‌شود و برداشت آن کمتر از ۴۰ روز به طول می‌انجامد.

کشاورزان خواستار  تولید گیاهان جمع و جورهستند که می‌توانند در کمترین فضا بیشترین محصول را بار دهند؛ به گفته محققان، با انتقال بخشی از بار رشد محصولات زراعی جهان به مناطق شهری و مناطق دیگر می‌توان زمین را از وضعیت زیست محیطی کنونی نجات داد.

زاخ لیپمن، محقق  و تولید کننده این گوجه‌فرنگی ویرایش شده در موسسه پزشکی هوارد هیوز گفت: این یک روش تکمیلی برای کمک به تأمین غذای مردم به صورت محلی و با کاهش ردپای کربن است.

لیپمن و همکارانش گوجه فرنگی جدید را با تنظیم دقیق دو ژن ایجاد کردند که سوئیچ رشد تولید مثلی و اندازه گیاه را کنترل می‌کنند. همچنین، آنها ژنی به نام SIER را کشف کردند که طول ساقه را کنترل می‌کند.

براساس این مطالعه، جهش SIER با یک ابزار ویرایش ژن و ترکیب آن با جهش در دو ژن دیگر گل، ساقه‌های کوتاه‌تر و گیاهان کاملاً فشرده‌ای ایجاد کرده است.

گوجه فرنگی ویرایش ژن شده این قابلیت را دارد که در حیاط خانه‌ها و یا پشت بام رشد کند و محصول دهد.

لینک کوتاه : https://shakhes-lan.ir/?p=93
  • نویسنده : مهدی دادگر
  • ارسال توسط :
  • منبع : فارس
  • 91 بازدید
  • 2 دیدگاه

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 2در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 2
  1. به گفته محققان، با انتقال بخشی از بار رشد محصولات زراعی جهان به مناطق شهری و مناطق دیگر می‌توان زمین را از وضعیت زیست محیطی کنونی نجات داد.

    • این یک روش تکمیلی برای کمک به تأمین غذای مردم به صورت محلی و با کاهش ردپای کربن است.

قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.